Alt der er værd at vide om træpiller

Når det kommer til træpiller, så er det et stort og for nogen uoverskueligt marked. Derfor er det altid en god idé, at du sætter dig en smule ind i, hvad træpiller er for noget, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe dem. Det sikrer nemlig, at du får fat i gode træpiller, som du og dit pillefyr bliver glade for. 

Hvad er træpiller?

Hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med træpiller, kan det være svært at vide, hvad det er for noget. Træpiller bliver fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Der kan bruges mange forskellige træsorter til at lave træpiller, men de er for det meste fremstillet af gran, fyr og bøg.

Derudover skal du være opmærksom på, at træpiller både kan være fremstillet af træ fra bæredygtige skove eller fra skove, der ikke er bæredygtige. Om du vælger den ene slags træpiller eller den anden er naturligvis op til dig. Men du bør have in mente, at træpiller fra bæredygtige skove er med til at passe på miljøet.

Træpiller er miljøvenlige og meget anvendelige

Træpiller anvendes i en pilleovn eller et pillefyr. Det er altså en alternativ opvarmningsmetode til eksempelvis olie og naturgas. Et pillefyr er meget velegnet til private boliger, hvor de kan stå for opvarmning af boligen samt vandet. 

Men der anvendes også træpiller i industrien. Træpiller er altså meget anvendelige, og så er de mere miljøvenlige end mange andre opvarmningskilder. Derfor er det værd at overveje at have en pilleovn eller et pillefyr, så du kan fyre med træpiller.