Tips til at vælge vin til herremiddagen

Har du inviteret alle gutterne til en herremiddag? Det kan være, at du allerede har planlagt menuen, og du derfor nu kun mangler at vælge vin til middagen. Men hvis du ikke er den helt store vinkender, kan det være, at du har svært ved at finde frem til den helt rigtige vin til maden. Læs med videre her og find gode råd. Nu du har læst denne korte guide, er du klar til at vælge den perfekte vin til herremiddagen.

Syre går godt sammen med syre

Serverer du mad med et højt indhold af syre, er en let syrlig hvidvin et godt valg. Står menuen eksempelvis på fisk med citron eller lignende, bør du helt klart gå med en syrlig hvidvin.

Rødt kød er perfekt med en vin med masser af garvesyre

Vælger du at lave noget lækkert rødt kød, bør du gå efter en vin, der har et højt indhold af garvesyre. En rødvin såsom cabernet er et godt eksempel på sådan en vin. Læs mere om rødvin her.

Stærke retter er gode sammen med søde og lette vine

Planlægger du at servere en forholdsvis stærk ret til herremiddagen, så skal du finde en let vin, der også indeholder sødme.

Bobler og salt går hånd i hånd

Har du valgt at lave noget friteret mad? Eller serverer du østers eller en helt anden ret med masser af salt? I så fald bør du købe en mousserende vin. Salt og bobler går nemlig hånd i hånd, så det er helt bestemt et godt valg.