Vælg den rette IPA til din næste herreaften

Er du i gang med at arrangere den næste herreaften for dig og gutterne? Det kan være, at du har styr på det hele undtagen drikkevarerne. I så fald kan det være, at du skal overveje at købe IPA. IPA står for India Pale Ale og er en øltype, som har sin oprindelse i det engelske imperium i slutningen af 1700-tallet. I dag er IPA en ikonisk øltype og en international favorit. Lær mere om flere forskellige typer af IPA herunder.

Vælg mellem forskellige typer af IPA

Når det kommer til IPA, så er der noget for enhver smag. Du kan blandt andet vælge mellem følgende typer:

  • Engelsk IPA – Denne IPA er selve originalen og kendetegnes ved, at den har en meget stærk citrusprofil. Desuden har den nogle jordagtige og græssede noter.
  • West Coast IPA – West Coast IPA kommer fra den amerikanske vestkyst og er inspireret af den engelske IPA. Dog gør den brug af amerikanske humlesorter. Den er ikke lige så tør som den engelske, og så har den en mere fast og maltet krop. Øllen har en del citrusnoter samt interessante fyrretræsnoter.
  • East Coast IPA – Denne IPA kommer fra østkysten og har som regel en mere kompleks profil. Denne profil bliver skabt ved brug af unikke typer af britisk gær, som giver nye smage og aromaer i selve fermenteringsprocessen. Denne øl har en meget blød og lækker tekstur.

Double IPA – Double IPA er en mere kraftig øl. Der er endnu mere humle i den, og den er meget bitter. Dog balanceres dette af sødmen fra den højere alkoholprocent samt den ekstra malt.